Αρχαία Αθήνα 3D

Αρχική Σελίδα      

Πολυμέσα

   Links -Βιβλιογραφία

Αναφορές-Δημοσιεύσεις

     Επικοινωνία     

    Guestbook       

ΠΕΡΙΟΔΟΙ
ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ
ΑΡΧΑΪΚΗ
ΚΛΑΣΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΩΜΑΪΚΗ
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ
ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΚΤΗΡΙΩΝ

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ:

 

 

 

 

 

Καλώς ορίσατε στον ιστότοπο με την τρισδιάστατη αναπαράσταση της Αρχαίας Αθήνας!

    Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει τις διάφορες οικοδομικές φάσεις της  πόλης των Αθηνών, από τη Μυκηναϊκή περίοδο (1600 π.Χ.) μέχρι τα νεώτερα χρόνια (1800 μ.Χ.), μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις των διαφόρων μνημείων της εκάστοτε εποχής.

    Οι αναπαραστάσεις των κτηρίων βασίζονται όλες σε ακριβή αρχιτεκτονικά σχέδια και αναπαριστούν τα μνημεία με βάση τις πιο σύγχρονες μελέτες που έχουν εκπονηθεί γι αυτά. Εξαίρεση αποτελούν κτήρια των οποίων τα υπολείμματα είναι ελάχιστα για να μας δώσουν πληροφορίες (π.χ.: το Μυκηναϊκό ανάκτορο στην Ακρόπολη) και κάποια άλλα (σπίτια κυρίως) τα οποία τοποθετήθηκαν για μία πιο ολοκληρωμένη άποψη του χώρου. Όμως, παρά την μεγάλη προσοχή που δόθηκε στην ακρίβεια των αναπαραστάσεων είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν λάθη και παραλείψεις. Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε επισήμανση ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

    Ξεκινήστε την περιήγηση διαλέγοντας μία χρονολογική περίοδο από τη στήλη αριστερά. Οι περίοδοι χωρίστηκαν με βάση σημαντικές πολεοδομικές αλλαγές της Αθήνας και όχι με βάση τις αντίστοιχες ιστορικές (με τις οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν). Κάθε περίοδος περιλαμβάνει δευτερεύουσες επιλογές μνημείων. Σε κάθε ένα από αυτά τα μνημεία υπάρχει μία σύντομη περιγραφή και ποικίλα στοιχεία σε συνδυασμό με τις αναπαραστάσεις τους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook!
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι εικόνες και τα κείμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού της σελίδας όπως ορίζει ο Νόμος 2121/1993 και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου σχετικά με την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η μερική αναδημοσίευσή τους υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά στο όνομα του δημιουργού και στην παρούσα ιστοσελίδα. Απαγορεύτεται Αυστηρά η αναδημοσίευση ολόκληρου ή ουσιώδους μέρους του περιεχομένου υπό οποιαδήποτε μορφή. Θα ήταν επιθυμητό να ενημερώσετε μέσω email για κάθε δημοσίευση πριν ή αφού αυτή γίνει. Εάν έρθει στα χέρια σας υλικό από αυτήν την σελίδα, ή ακόμα και ολόκληρη η σελίδα αναδημοσιευμένη (σε κάθε είδους μορφή), χωρίς αναφορές και παραπομπές, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

I Support the Bring Them Back Campaign

 

   

Νέα

-30 Νοε. 2015 Νέα σελίδα στο Facebook   ->

-19 Ιουλ. 2015 Νέες εικόνες της Αγοράς των Ρωμαϊκών χρόνων ->

-29 Νοε. 2012 Περιηγηθείτε στην Αθήνα των Ρωμαϊκών χρόνων. Κατεβάστε το παιχνίδι "ROMAN ATHENS AD 165" ->

-4 Νοε. 2012 Νέες εικόνες Αρχαϊκής Αθήνας ->

-20 Οκτ. 2012 Νέο Βίντεο "Η Αρχαϊκή Αθήνα" ->

-2 Ιαν. 2012 Νέο Βίντεο "Η Ακρόπολη των Αθηνών" ->

-6 Δεκ. 2011 Νέες εικόνες Παρθενώνα ->

-2 Φεβρ. 2011 Προσθήκη Βίντεο "Ο Δωρικός Ρυθμός" ->

-26 Ιαν. 2011 Νέες εικόνες Αρχαϊκής Ακρόπολης ->

 
Hit Counter

© Copyright 2008-2014: Δημήτρης Τσαλκάνης (Dimitrios Tsalkanis) - info@ancientathens3d.com - www.dimitsal.com